Ugens målinger: Møgsager koster for Alternativet

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne uge med et kig på borgernes holdning til Løkkes kvotekongegave, dalende opbakning til Alternativet, LA-vælgeres vandringer til Nye Borgerlige og en medietroværdighedsmåling.

Efter intern uro i partiet og sager om uacceptabel opførsel blandt medarbejdere må den politiske ledelse i Alternativet lægge ansigterne i de alvorlige folder. En ny måling viser, at kun 3,6 procent af vælgerne ville sætte kryds ved liste Å, hvis der var valg i morgen.
Efter intern uro i partiet og sager om uacceptabel opførsel blandt medarbejdere må den politiske ledelse i Alternativet lægge ansigterne i de alvorlige folder. En ny måling viser, at kun 3,6 procent af vælgerne ville sætte kryds ved liste Å, hvis der var valg i morgen.Foto: /ritzau/Sofie Mathiassen
Simon Friis Date

Alternativet dykker i målingerne
Alternativet ser i de seneste målinger ud til at have mistet momentum, og i en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken svarer blot 3,6 procent af vælgerne, at de vil stemme på partiet.

For to år siden var næsten hver tiende klar til at sætte kryds ved liste Å, hvilket ville gøre Alternativet til det andetstørste parti i rød blok. Som TV 2’s gennemgang viser, kan der være en sammenhæng mellem antallet af negative sager i partiet og vælgernes faldende opbakning. 

Den udlægning tilslutter politisk ordfører Carolina Magdalene Maier sig også. ”Jeg tror helt klart, at det hænger sammen med, at vi havde et stormfuldt efterår,” siger hun til TV 2.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00