Ugens målinger: Nej til nedlægning af regionerne

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med danskernes holdning til en potentiel nedlægning af regionerne, vigtigheden af bankers moral og etik og en ny politisk måling.

Kun hver fjerde vil nedlægge regioner
Både Venstres regeringspartnere hos Konservative og Liberal Alliance samt støttepartiet Dansk Folkeparti har ytret ønske om at nedlægge regionerne. Venstre, med den selverklærede opfinder af regionerne, Lars Løkke Rasmussen, i spidsen, er åben for muligheden. 

Skal man tro en ny måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten, er det dog vanskeligt at samle et flertal i befolkningen om denne mulighed. Kun 27 procent af danskerne svarer ja til at nedlægge regionerne, mens 44 procent siger nej. 28 procent har svaret 'ved ikke'.

”Gennem de sidste to årtier har politikerne kastet stort set alle administrative byggeklodser op i luften. Man har flyttet, fusioneret og nedlagt mange dele af den offentlige sektor. Befolkningen er generelt træt af, at politikerne ikke løser reelle problemer, men kun strukturproblemer,” siger kommunikationsrådgiver Kresten Schultz-Jørgensen i den forbindelse til Altinget.

Login