Ugens målinger: Regeringens grønne planer er for uambitiøse, og Alternativet er i frit fald

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med grønt tema om danskernes klimaambitioner og Alternativets vælgerkrise.

Regeringen foreslår, at 50 procent af energibehovet i 2030 skal være dækket af vedvarende energi. Ifølge en ny måling synes et stort flertal af danskerne ikke, det er ambitiøst nok. 
Regeringen foreslår, at 50 procent af energibehovet i 2030 skal være dækket af vedvarende energi. Ifølge en ny måling synes et stort flertal af danskerne ikke, det er ambitiøst nok. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Danskerne vil have mere grøn energi end regeringen
Grøn politik er i de senere måneder hoppet op øverst på den politiske dagsorden herhjemme. Ved Folketingets afslutningsdebat blev ordet 'klima' ifølge Politiken nævnt 113 gange, hvilket ikke er langt fra et kommende folketingsvalgs forventede hovedtema, nemlig 'udlændinge', som i debatten blev nævnt 160 gange.

Regeringen har i sit forslag til et kommende energiforlig en ambition om, at vedvarende energikilder skal dække 50 procent af energibehovet i 2030. En ny måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken viser, at man ifølge et klart flertal af danskerne godt kan hæve ambitionerne yderligere.

65 procent svarer ifølge målingen, at mere eller meget mere end 50 procent af energibehovet bør være dækket af vedvarende energi. Lidt over hver fjerde (26 procent) mener, at 50 procent er passende, mens kun tre procent vil have mindre eller meget mindre end 50 procents vedvarende energi.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00