Ugens målinger: Regeringens juniorpartnere i fremgang

OVERBLIK: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne gang om den vigtige tvivlergruppe, ministermålinger og socialt udsatte boligområder.

14 procent af vælgerne er i tvivl
Hvis der var valg i morgen, ville 585.000 af de danske vælgere have svært ved at sætte deres kryds. Det viser en opdateret grafik baseret på Gallup-målinger fra oktober, november og december, som Berlingske publicerede på årets første dag.

De 585.000 svarer til 14 procent af vælgerne og betyder i princippet, at der er kamp om 25 af Folketingets 179 mandater. Der er derfor ingen tvivl om, at partier på tværs af det politiske spektrum vil holde et ekstra øje med denne potentielt indflydelsesrige gruppe af vælgere. Gruppen af tvivlere består af 61 procent kvinder. Halvdelen er mellem 40 og 65 år.

Ministermålinger: Fremgang til K og LA
Godt et år efter dannelsen af VLAK-regeringen bringer Berlingske en ministermåling, som Gallup har foretaget for avisen. Ministermålingen følger op på en tilsvarende måling fra december 2016 og giver dermed mulighed for at sammenligne og evaluere vælgernes indtryk af ministrene over det seneste år.

Login