Ugens målinger: S går frem efter brud med R, og danskerne siger til nej til Balkanudvidelse

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om fremgang til S, et klart nej til Balkanudvidelse i EU og kampen om den grønne dagsorden.

S går frem efter brud med de Radikale
”Det var på forhånd svært at vurdere, hvordan vælgerne ville reagere på bruddet med Radikale. At Socialdemokratiet går massivt frem, er virkelig opsigtsvækkende og en triumf for den strategi, Mette Frederiksen og Henrik Sass har lagt,” siger Erik Holstein, Altingets politiske kommentator om den seneste måling fra Norstat, som giver Socialdemokratiet 29,2 procent af stemmerne og dermed en fremgang på 2,3 procentpoint siden målingen fra maj.

Strategien, som Holstein henviser til, er Socialdemokratiets brud med Radikale som regeringspartner, en 25 år lang tradition. Mette Frederiksen kan efter eget udsagn ikke lede Danmark, hvis hun ikke kan samle Danmark, og det kan altså bedst gøres med en ren S-regering.

Radikale Venstre går dog også frem fra 4,6 til 5,5 procent, men det er en for lille fremgang ifølge Erik Holstein, når man vejer det op mod den politiske isolation på Christiansborg, som hans parti lige nu nyder. Fremgangen til både S og R smitter af på den samlede opposition, som nu lægger yderligere afstand til blå blok. 

Login