Ugens målinger: Socialdemokratisk succes og tillid til forskerne

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om opbakning til S og Mette Frederiksen, vælgerdyk til DF og danskernes forhold til forskerne.

Tilslutningen til Dansk Folkeparti dykker fortsat
Ifølge en ny måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Dansk Folkeparti nu til den laveste stemmetilslutning i ni måneder. Bare 16,9 procent af de stemmeberettigede vil ifølge målingen sætte kryds ved Dansk Folkeparti, og det er 4,2 procentpoint lavere end partiets tilslutning ved folketingsvalget i 2015.

Gruppeformand Peter Skaarup ser det som resultat af negativ omtale i forbindelse med kommunalvalget, men er sikker på, at vælgerne vender tilbage, når de ser resultatet af den aktuelle finanslov. Valgforsker Rune Stubager vurderer dog, at de igangværende skatteforhandlinger kan ende med at koste yderligere for DF:

»Socialdemokratiet vil nok rimelig nemt kunne argumentere for, at der på skatteområdet bliver givet mest til dem, der har mest i forvejen. Og det er gift for en del af de vælgere, DF fik fat i ved sidste valg,« siger han til Berlingske.

Login