Ugens målinger: Socialdemokratiet tager markant dyk efter Sass-udtalelser

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om fornyet valgspænding efter S-nedtur, en potentiel formandsduel mellem Støjberg og Kristian Jensen, DF i regering, tvivlende vælgere og britiske brexit-fortrydelser.

Mette Frederiksen slog fast, at det altså ikke var socialdemokratisk politik at udtræde af internationale konventioner, efter gruppeformand Henrik Sass Larsen i et tv-program luftede denne idé. En ny måling viser bemærkelsesværdig nedgang til partiet.
Mette Frederiksen slog fast, at det altså ikke var socialdemokratisk politik at udtræde af internationale konventioner, efter gruppeformand Henrik Sass Larsen i et tv-program luftede denne idé. En ny måling viser bemærkelsesværdig nedgang til partiet.Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Dødt løb mellem blokkene
”Kommer der flere af den slags målinger i den næste måned, kan Løkke måske fristes til at udskrive valg i nytårstalen,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, om den seneste måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Målingen viser en føring til blå blok på 0,1 procentpoint og dermed fuldstændig frit spil om statsministertaburetten ved et kommende folketingsvalg. I flere måneder har målingerne ellers været stabile i rød bloks favør, og det kan være svært at pege på den udløsende faktor, men set i lyset af Socialdemokratiets markante nedgang kan man overveje, om oppositionens statsministerparti har gjort sig selv mindre attraktive i den seneste tid.

Da målingen er foretaget i perioden mellem 8. og 14. november, kan noget af forklaringen ifølge Holstein findes i gruppeformand Henrik Sass Larsens udtalelser i TV 2 News-programmet Pind & Sass. ”Den mest nærliggende forklaring er, at debatten om socialdemokraternes holdning til konventionerne kørte på fuld damp i undersøgelsesperioden,” siger han. Som bekendt kan en enkelt måling ikke stå alene, men kommende målinger vil uden tvivl blive fulgt med fornyet interesse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00