Ugens målinger: Socialdemokratiet tager markant dyk efter Sass-udtalelser

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om fornyet valgspænding efter S-nedtur, en potentiel formandsduel mellem Støjberg og Kristian Jensen, DF i regering, tvivlende vælgere og britiske brexit-fortrydelser.

Dødt løb mellem blokkene
”Kommer der flere af den slags målinger i den næste måned, kan Løkke måske fristes til at udskrive valg i nytårstalen,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, om den seneste måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Målingen viser en føring til blå blok på 0,1 procentpoint og dermed fuldstændig frit spil om statsministertaburetten ved et kommende folketingsvalg. I flere måneder har målingerne ellers været stabile i rød bloks favør, og det kan være svært at pege på den udløsende faktor, men set i lyset af Socialdemokratiets markante nedgang kan man overveje, om oppositionens statsministerparti har gjort sig selv mindre attraktive i den seneste tid.

Da målingen er foretaget i perioden mellem 8. og 14. november, kan noget af forklaringen ifølge Holstein findes i gruppeformand Henrik Sass Larsens udtalelser i TV 2 News-programmet Pind & Sass. ”Den mest nærliggende forklaring er, at debatten om socialdemokraternes holdning til konventionerne kørte på fuld damp i undersøgelsesperioden,” siger han. Som bekendt kan en enkelt måling ikke stå alene, men kommende målinger vil uden tvivl blive fulgt med fornyet interesse.

Login