Ugens målinger: Tilliden til politikere daler

MÅLINGER: Altinget bringer de meningsmålinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne gang om stigende mistillid til politikerne og resultatet af den første meningsmåling, hvor Stram Kurs er med.

Tilliden til politikerne har ramt et lavpunkt. Blot 29 procent af de adspurgte i ny undersøgelse har tillid til danske politikere.
Tilliden til politikerne har ramt et lavpunkt. Blot 29 procent af de adspurgte i ny undersøgelse har tillid til danske politikere.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Marie Schønning Jensen

Lav tillid til politikere
Det kniber med tilliden til vores folkevalgte. Det viser en ny måling, hvor 29 procent svarer, at de har ret stor eller meget stor tillid til danske politikere. Og her er det vel at mærke 28 procent, der vælger "ret stor tillid", mens kun 1 procent svarer "meget stor tillid".

Meningsmålingen er foretaget af analyseinstituttet Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. Siden 1990 har valgforskere undersøgt vælgernes tillid til politikere, og sammenligner man med de tidligere resultater, rammer vi et nyt lavpunkt.

Politikertilliden toppede i 2005 og 2007, hvor 70 procent ifølge målingerne havde tillid til politikere. Derefter gik det ned ad bakke, og ved den seneste måling i 2015 var det 47 procent af de adspurgte, der havde tillid til danske politikere. Og nu er det tal så faldet til 29.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00