Løkke har udskrevet valget

VALG19: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskrevet folketingsvalg til afholdelse grundlovsdag 5. juni. Det fortæller Løkke fra Folketingets talerstol.

Danskerne skal til stemmeurnerne onsdag 5. juni for at sammensætte et nyt Folketing.

Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen netop meddelt på Folketingets talerstol.

"Opbrud kalder på samling, rystelser fordrer stabilitet, usikre tider kræver et erfarent, robust og ansvarligt lederskab. Jeg har derfor i går meddelt Hendes Majestæt Dronningen, at der udskrives valg til Folketinget," sagde han og tilføjede:

"Jeg ønsker at bruge hele min vilje, alle mine kompetencer og al min erfaring til fortsat at lede Danmark – og derfor beder jeg danskerne om genvalg ved folketingsvalget på grundlovsdag den 5. juni."

Dermed lød startskuddet til en 29 dage lang valgkamp, der går over i historien som den længste i 45 år. Den er også særlig, fordi danskerne skal stemme hele to gange i løbet af de fire uger. Først til europaparlamentsvalget 26. maj, og derefter til folketingsvalget grundlovsdag 5. juni.

Løkke lægger op til opgør om erfaring
I sin tale på Folketingets talerstol lagde Lars Løkke Rasmussen ikke skjul på, at han vil gøre folketingsvalget til et valg mellem den erfarne statsminister og den i hans optik uerfarne bejler til posten, Mette Frederiksen.

Derudover fremhæver han også, at det går godt for dansk økonomi, og beskæftigelsen er rekordhøj, hvilket giver flere penge til velfærd. Endelig advarer han mod, at et andet lederskab vil sætte den nuværende kurs på udlændingeområdet over styr.

I det seneste snit af meningsmålinger står oppositionen til at få 96 mandater, mens blå blok står til at få 79.

Se hele Løkkes tale i videoen her:

,

Forrige artikel Valget er udskrevet: Sådan står partierne Valget er udskrevet: Sådan står partierne Næste artikel EU-politikere er splittede ved tanken om et overlapsvalg  EU-politikere er splittede ved tanken om et overlapsvalg
Støjberg efter to dage i retten:

Støjberg efter to dage i retten: "Jeg tror ikke, der er flere spørgsmål i verden"

INSTRUKSKOMMISSIONEN: Der kørte to spor i sagen om adskillelsen af ægtepar med mindreårige asylansøgere: Inger Støjberg spillede hård negl politisk, men administrerede i virkeligheden helt efter loven. Sådan lyder venstrepolitikerens egen forklaring, men den havde udspørgeren i Instrukskommissionen meget svært ved at tro på.