14. april 202113:00 - 15:00
Samråd: Forslag om 37 timers beskæftigelse for indvandrere og udlændinge med integrationsbehov

Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i åbent samråd om regeringens forslag til 37 timers beskæftigelse for indvandrere og andre udlændinge med integrationsbehov, og hvordan regeringen vil få flere indvandrerkvinder i arbejde.

Samrådsspørgsmål Q:

Det er nu halvandet år siden, at regeringens idé om 37 timers beskæftigelse for indvandrere og andre udlændinge med integrationsbehov blev præsenteret. Vil ministeren oplyse, om regeringen forventer at indkalde til Folketingets partier til drøftelser af regeringens idé om 37 timers beskæftigelse for udlændinge i 2021? Og hvis ikke i indeværende år, hvornår påtænker ministeren så at indkalde til forhandlinger?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Hans Andersen (V), Ulla Tørnæs (V) og Morten Dahlin (V).

Samrådsspørgsmål R:

Vil ministeren – i forlængelse af ministerens udtalelser til Berlingske 8. marts 2021 – redegøre for, hvilke konkrete initiativer, som regeringen påtænker at igangsætte for at få flere indvandrerkvinder i arbejde i en situation, hvor indvandrerkvinder udgør 20 procent af alle på kontanthjælp i mere end 10 år, og hvor kun 6 ud af 10 indvandrerkvinder er i job eller uddannelse? Der henvises til artiklen »Hver fjerde kvinde på uafbrudt kontanthjælp i ti år er ikkevestlig indvandrer – nu er minister klar til at bruge omdiskuterede metoder« i Berlingske 8. marts 2021.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Hans Andersen (V), Ulla Tørnæs (V) og Morten Dahlin (V).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Andersen

MF (V), byrådsmedlem (V), Frederikssund Kommune, kommitteret for Hjemmeværnet
cand.merc.aud. (Handelshøjskolen i København 2000)

Morten Dahlin

Minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde (V), MF
HA (kom.) (CBS 2012)

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00