Ambitiøse medarbejdere til centralt politikkontor
Brænder du for at forme fremtidens uddannelsespolitik? Er du nytænkende, fagligt stærk og har en solid forståelse for samfundsøkonomi? Så kan du finde et stærkt fælleskab og karrieremæssigt springbræt i Center for Uddannelsespolitik og Trivsel i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement.

Vi skaber fundamentet for fremtiden I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst. Om stillingen Vi søger en fuldmægtig og en special- eller chefkonsulent, som har lyst til at arbejde med at forme fremtidens uddannelsespolitik. Du bliver en del af et center med ca. 20 dygtige og engagerede medarbejdere samt to kontorchefer. I centeret har vi hovedansvaret for alle videregående uddannelser i Danmark, herunder ansvaret for regeringens større dagsordener på uddannelsesområdet. Det gælder uddannelsesreformer, der skaber nye fleksible uddannelsesveje på universiteterne, højere kvalitet i uddannelserne og bedre efteruddannelsesmuligheder hele livet. Det handler også om veje til at øge antallet af internationale studerende inden for områder, hvor danske virksomheder efterspørger højtuddannet arbejdskraft, et nyt optagelsessystem med bedre adgang for flere og godeuddannelser på velfærdsområdet som fundament for en stærk velfærdssektor. Arbejdet involverer bl.a. minister- og regeringsbetjening, herunder udarbejdelse af beslutningsgrundlag og uddannelsespolitiske udspil, løbende sagsbehandling samt samarbejde på tværs af ministeriet, uddannelsessektoren og Slotsholmen. Konkret vil dine arbejdsopgaver bl.a. bestå af:
 • Udvikling af policy-initiativer og større uddannelsespolitiske udspil
 • Ministerbetjening, herunder udarbejdelse af beslutningsgrundlag, mødemateriale og svar på folketingsspørgsmål, borgerhenvendelser mv.
Du kommer helt tæt på det politiske maskinrum og bliver en del af et center, hvor samarbejde og sparring er i højsædet, og hvor vi lægger vægt på, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Du får stort ansvar fra første dag og opgaver, der giver dig mulighed for at bringe din faglighed i spil. Er du en af vores nye kollegaer? Vi forventer, at du har en solid faglig forståelse, god dømmekraft og et stort engagement. Du har en stærk profil (fx cand.scient.pol., cand.polit. eller lignende) og gerne med et par års erfaring fra et ministerium, en styrelse eller en anden politisk styret organisation. Vi lægger derudover vægt på, at du:
 • er selvstændig, proaktiv og ansvarsfuld
 • har politisk tæft og interesse for udarbejdelsen af solide beslutningsgrundlag
 • har stærke mundtlige og skriftlige formidlingsevner
 • har forståelse for og lyst til at arbejde med samfundsøkonomi, analyser og tal
 • er detaljeorienteret og har kritisk sans
 • har gode samarbejds- og koordineringsevner
Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til uddannelsesområdet, men det er ikke en betingelse. En ambitiøs og social arbejdsplads Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer en høj arbejdsglæde i hverdagen, samtidig med at der er god plads til fritids- og familieliv. Vi mener, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin, fælleskab og interesse for hinanden i en hverdag, som kan være intensiv og med mange opgaver, der skal håndteres samtidig. Løn og ansættelsesvilkår Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Linda Kirketoft Hansen på telefonnummer 7231 8255 eller på e-mail lkha@ufm.dk. Søg stillingen Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning, CV og uddannelsesbevis senest fredag den 3. februar 2023 kl. 12.00. Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 6 og anden samtalerunde i uge 8. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest og en faglig test. Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Lige adgang.
  Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
  I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores styrelse. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, jura, økonomi og HR.

  Icon
  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen