Fagligt stærk pressechef søges til Uddannelses- og Forskningsministeriet
Vil du stå i spidsen for et pressearbejde, der sætter dagsorden og brænder klart og balanceret igennem i mediebilledet? Kan du omsætte politiske dagsordener til nyheder og sikre, at det altid sker på et fagligt velfunderet grundlag? Bliver du ikke slået ud af kurs af tal, analyser og komplekse processer? Kan du bevare overblikket og tænke strategisk - også når det går stærkt? Så er du måske vores nye pressechef!

Om stillingen Uddannelses- og Forskningsministeriet søger en pressechef, der kan sætte uddannelse og forskning på dagsordenen. Du får ansvaret for en selvstændig presseenhed, hvis primære ansvar er at stå for den løbende presseindsats i både ministeriets departement og styrelse. Du skal have blik for, hvordan ministerens og ministeriets dagsordener bedst muligt får omtale gennem en aktiv presseindsats. Du skal kunne omsætte tal, fakta og analyser til relevante nyhedshistorier og have en sikker hånd på pressehåndteringen. Som pressechef får du en bred kontaktflade til hele organisationen, som kræver, at du besidder organisatorisk såvel som politisk tæft. Du vil få en spændende stilling tæt på beslutningstagerne i ministeriet. Som pressechef vil dine ansvarsområder være:
 • betjening af ministeren og ministeriet på presseområdet
 • departementets pressearbejde, herunder dag-til-dag pressehåndtering
 • proaktivt og strategisk pressearbejde, der er med til at sætte dagsordenen
 • løbende monitorering af mediebilledet og opfølgning på presseindsatsen
 • en stærk faglig ledelse af presseteamet
Om dig Du skal være en inddragende, engageret og retningssættende leder for presseenheden, som består af 4 dygtige og engagerede medarbejdere. Vi forestiller os, at du:
 • har en journalistisk eller anden kommunikationsfaglig uddannelse
 • har erfaring fra en tilsvarende stilling, gerne i et ministerie eller en politisk organisation
 • har erfaring med at skabe synlige resultater og gå proaktivt ind i de muligheder, der viser sig
 • kan klæde ministeren og andre talspersoner på til mødet med pressen
 • er vant til at arbejde med fagligt komplekst stof og samarbejde med kolleger med forskellige fagligheder
 • er samarbejdende af natur og drevet af at skabe resultater gennem egen og andres indsats
 • bevarer overblikket i pressede situationer
En ambitiøs og social arbejdsplads Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Du skal være klar over, at der i perioder kan være en stor arbejdsbyrde og arbejde på skæve tider. Løn og ansættelsesvilkår Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern som chefkonsulent med personaleansvar efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Janus Brecks sekretær Heidi Hilfling Thode på telefonnummer 7231 8601 eller på e-mail heht@ufm.dk. Søg stillingen Klik på knappen "søg dette job" eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning senest onsdag den 15. februar 2023. Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde og anden samtalerunde forventes at blive afholdt i uge 8. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres kognitiv- og personlighedstests. Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Lige Adgang. Vi skaber fundamentet for fremtiden Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.
  Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
  I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores styrelse. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, jura, økonomi og HR.

  Icon
  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen