Liselott Blixt
 svarer 
Magnus Heunicke

Liselott Blixt (DF) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ministeren vil sikre, at der bliver iværksat uddannelsesforløb for kommunale sundhedsplejersker

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 283, Spørgsmål 6
Vil ministeren i fortsættelse af spørgerens bemærkninger under 1. behandling sikre, at der bliver iværksat uddannelsesforløb for kommunale sundhedsplejersker, samt arbejde for også at få dette med under selve uddannelsen som sundhedsplejerske?

Svar fra mandag den 31. maj 2021
”Vil ministeren i fortsættelse af spørgerens bemærkninger under 1. behandling sikre, at der bliver iværksat uddannelsesforløb for kommunale sundhedsplejersker, samt arbejde for også at få dette med under selve uddannelsen som sundhedsplejerske?

” Svar:

Jeg kan henvise til min besvarelse af SUU B 283 spørgsmål nr. 5. Det har været Sundhedsstyrelsens vurdering, at det kan være relevant at få udviklet et kursus til sundhedsplejerskerne, da viden om sorgprocesser og sorgteorier har udviklet sig meget gennem de senere år, og da forældre, der mister et barn, er i særlig risiko for at udvikle kompliceret sorg. Tilsvarende skal vores sundhedsuddannelser følge med og opdateres løbende i forhold til ny faglig viden.

./.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00