Rune Lund
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Rune Lund (EL) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om årsagen til, at regeringen vil beskære anlægskontoen til det Tyske Mindretal for 2022 med 0,5 mio. kr.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 239, Spørgsmål 258
Hvad er årsagen til, at regeringen vil beskære anlægskontoen til det Tyske Mindretal for 2022 med 0,5 mio. kr., jf. konto 21.91.05.20?

Svar fra torsdag den 14. oktober 2021
Tilskuddet ydes til de tyske mindretalsskoler med henblik på ligestilling med folkeskolen i de fire sønderjyske kommuner.

Tilskuddet er fastsat årligt på grundlag af den gennemsnitlige anlægsudgift pr. folkeskoleelev i de fire sønderjyske kommuner i de seneste fem kendte regnskabsår.

På den baggrund er bevillingen på forslag til finansloven for 2022 reduceret fra 4,1 mio.

kr. årligt til 3,6 mio. kr. fra 2022 og frem. Budgetteringen i 2022 kan således henføres til, at der har været et fald i den gennemsnitlige udgift pr. folkeskoleelev i de fire sønderjyske kommuner.

Det følger heraf, at bevillingen derfor vil blive justeret igen på forslag til finansloven for 2023 baseret på samme forudsætninger, hvorfor bevillingen også har været op- eller nedjusteret i tidligere finansår.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 5700
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00