Nej tak til fixerum

Regeringen og Enhedslisten har indgået aftale om, at kommunerne skal have lov til at oprette fixerum. Det er en rigtig dårlig ide.

Det er et alvorligt retssikkerhedsmæssigt problem, at ulovlige stoffer, der er købt ulovligt og typisk købt med penge skaffet ved kriminalitet, pludselig fuldt lovligt kan indtages i et fixerum. Og i øvrigt under den forudsætning, at stofmisbrugeren når hen til fixerummet, inden han bliver pågrebet af politiet. Det er et problem, at ulovlige stoffer på den måde pludselig bliver lovlige bestemte steder.

Det bedste vi kan gøre for stofmisbrugeren er at sikre, at den behandlingsgaranti, som den tidligere regering indførte, bliver overholdt i kommunerne. I dag er der alt for dårlige muligheder for stofmisbrugeren for at komme i behandling, og det burde man gøre bedre i stedet for bare at give op. Fixerum er at give op overfor mennesker, som vi i stedet burde give en ny chance her i livet. På længere sigt redder det kun stofmisbrugeren, hvis de kommer ud af deres misbrug.

Derfor skal der satses på behandling i stedet for et kort fix, der holder stofmisbrugeren fast i sit misbrug. Der er allerede i dag sundhedsrum, hvor stofmisbrugeren kan få hjælp, og vi har gennemført mulighed for at de hårdest belastede stofmisbrugeren kan få lovlige stoffer udleveret under kontrol på lovlige steder.

Når en stofmisbrugeren indtager ulovlige stoffer, uanset om det sker i et fixerum eller på gaden, så er det med til at holde det illegale marked og dødens købmænd i gang, og det er samtidig en væsentlig årsag til indbrud og tyveri, som er vejen til finansiering for mange stofmisbrugere. Fixerum er med andre ord det samme som at acceptere kriminaliteten og de ulovlige stoffer. Det kan vi ikke være med til.

Konservative vil sætte alt ind på afvænning og et afvænningssystem, der virker og behandler stofmisbrugeren ordentligt og menneskeligt, og ikke som et nummer i køen.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget