Jakob Nielsen ny chefredaktør for Altinget

UDNÆVNELSE: 45-årige Jakob Nielsen er den nye ansvarshavende chefredaktør for Altinget.dk. Han har senest været digital redaktionschef for dagbladet Politiken og starter 1. maj.

Altingets nye ansvarshavende chefredaktør hedder Jakob Nielsen. Han er 45 år og kommer fra Politiken, hvor han senest har været digital redaktionschef og lederskribent.

Han afløser Altingets stifter Rasmus Nielsen (56), der har været chefredaktør siden starten for 17 år siden.

“Altinget er en unik succes i dansk presse. Det er en netavis, der tjener penge uden at gå på kompromis med kvaliteten. Jeg er meget stolt over, at Rasmus Nielsen nu vil lade mig føre Altinget ind i næste fase som chefredaktør,” siger Jakob Nielsen.

“Politik har været omdrejningspunktet for min karriere. Samtidig er jeg meget optaget af at skabe digital fornyelse. Udviklingen på det felt kommer kun til at gå hurtigere, og her står Altinget i en meget stærk position. Jeg glæder mig til at modernisere den politiske journalistik sammen med det stærke hold af journalister på Altinget,” tilføjer han.

Borgen, EU, Washington 
Jakob Nielsen er uddannet journalist 1994-98 og har siden arbejdet journalistisk med dansk, europæisk og amerikansk politik. Han var politisk redaktør for Politiken 2003-06 og har været avisens korrespondent i både Bruxelles og Washington. Han har endvidere været avisens indlands- og forsideredaktør. Han har også udgivet en guide til EU samt biografierne ‘Helle For Magten’ og ‘Outze i Krig’.

 
”Det føles sikkert, men også offensivt at invitere Jakob Nielsen ind i redaktørstolen. Ikke bare vi, men hele det politiske Danmark kender Jakob som en kompetent, sober, bredtfavnende og velskrivende politisk redaktør, som vil kunne tilføre Altinget yderligere redaktionel flyvehøjde,” siger Altingets udgiver Rasmus Nielsen. Han vil fremover som direktør koncentrere sig om forretningsmæssig og strategisk udvikling af sine medievirksomheder.

”Jakob får til opgave at løfte vores journalistik – både den meget læste gratisforside til en bred offentlighed og de mange abonnementsbaserede fagportaler til professionelle. Vi skal fortsætte den grundige dækning i detaljen og styrke dækningen af de brede dagsordener i konkurrence med andre,” tilføjer Rasmus Nielsen.

Altinget skal i de kommende år styrke sin position, samtidig med at mediet fastholder sin tårnhøje troværdighed. Hele 87 pct. af Altingets abonnenter betragter netavisen som politisk neutral.

”Det er fantastisk at blive sat i spidsen for et rent digitalt medium, der nyder så bred anerkendelse for sin neutralitet. Det vil jeg værne om ” siger Jakob Nielsen.

Den nye chefredaktør tiltræder 1. maj.

Forrige artikel Tv-producenter: Unfair DR-konkurrence over for fonde Næste artikel Velkommen til Civilsamfundets Videnscenter Velkommen til Civilsamfundets Videnscenter