2,4 milliarder til forskning i biomedicin

FORSKNING: Novo Nordisk Fonden udvider sit program målrettet forskningsledere til flere områder inden for det biomedicinske og biovidenskabelige felt. Der er nu afsat 2,4 milliarder kroner til programmet over fem år.  

Novo Nordisk Fonden afsætter 2,4 milliarder til forskning inden for det biomedicinske og biovidenskabelige forskningsfelt.
Novo Nordisk Fonden afsætter 2,4 milliarder til forskning inden for det biomedicinske og biovidenskabelige forskningsfelt.Foto: Ritzau/Jonas Olufson
Julie Rind Rasmussen

Sidste år afsatte Novo Nordisk Fonden 600 millioner kroner til etablering af et nyt forskningslederprogram målrettet forskningsledere på alle niveauer inden for det biomedicinske og biovidenskabelige forskningsfelt.  
Nu afsætter fonden yderligere 1,8 milliarder kroner til programmet, så der i alt er afsat 2,4 milliarder kroner over fem år.  

”Med udvidelsen af programmet vil det fuldt udrullet understøtte op mod 240 forskningsledere over fem år,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden. 

Bevillinger inden for fire områder
Programmet udvides til yderligere tre forskningsfelter, således at der nu uddeles bevillinger inden for følgende fire områder: 

Dokumentation

Om Novo Nordisk Fonden:

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond, hvis historie går tilbage til 1923.
Fonden har to hovedformål:
1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og samfundets bæredygtighed. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 16 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt forebyggelse og behandling af diabetes.
Læs mere her.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00