36 organisationer bakker op: Nu inviteres hele Danmark til fællessang

SAMMENHOLD: Sangens Hus inviterer med 36 andre organisationer i ryggen danskerne til fællessang på fredag. Projektleder opfordrer danskerne til at stemme i fra balkoner, haver eller terrasser. Phillip Faber synger for på DR.

Sangens Hus inviterer fredag klokken 9.05 til fællessang for alle danskere. Det sker for at skabe sammenhold midt i kampen mod corona. 

“Sang er godt. Det ved vi fra alle mulige andre udfordrende situationer,” siger projektleder Heidi Kudahl og henviser blandt andet andet til musikkens rolle for fællesskabet under Anden Verdenskrig.

Fordi vi ikke kan samles på pladser og i forsamlingshuse bliver fællessangen alternativ og vil, ligesom vi har set i en stribe virale videoer fra Italien, foregå fra folks hjem.

Her kan man tune ind på DR1 eller P1 klokken 9.05, hvor Phillip Faber synger for.

“Man kan stå på sin terrasse, i sin forhave eller åbne vinduet og synge. Og så kan vi via vores stemmer skabe et fællesskab,” siger Heidi Kudahl. 

Ud over Sangens Hus er i alt 36 civilsamfundsorganisationer som Scleroseforeningen og DGI med som partnere. Og Heidi Kudahl er rørt over den store tilslutning.

“Jeg har bare tænkt wauv. Der er jo mange, der ikke ved, om de får næste månedsløn, og så ser man sådan en opbakning. Det synes jeg virkelig er stort,” siger hun.

Omvendt mener hun også, at Foreningsdanmark har et særligt ansvar midt i en krisetid.

“Når vi i civilsamfundet siger, at vi er andet end flødeskum, så skal vi også gøre noget, når der virkelig er brug for det,” siger Heidi Kudahl.  

Forrige artikel Frivillige strømmer til Røde Kors: 10.000 vil hjælpe folk, der ikke kan gå ud Frivillige strømmer til Røde Kors: 10.000 vil hjælpe folk, der ikke kan gå ud Næste artikel Tuborgfondet sætter fem millioner af til fællesskaber under coronakrisen Tuborgfondet sætter fem millioner af til fællesskaber under coronakrisen