Advokat: Nye anbefalinger for fondsledelse tager for let på åbenheden

TRANSPARENS: Der bliver gjort alt for lidt ud af åbenhed og kommunikation i revisionen af anbefalingerne om for god fondsledelse, skriver advokat i høringssvar. Transparens er afgørende for opbakningen til fondene, mener han. 

Komiteen for god Fondsledelse hopper for let hen over åbenheden i revisionen af anbefalingerne til fondene, mener advokat Anker Laden-Andersen.
Komiteen for god Fondsledelse hopper for let hen over åbenheden i revisionen af anbefalingerne til fondene, mener advokat Anker Laden-Andersen.Foto: Colourbox
Carsten Terp Beck-Nilsson

Det er vigtigt for fondene, at der er så stor åbenhed som muligt om deres praksis og uddelinger.

Anker Laden-Andersen
Advokat, Hjulmand Kaptain

Et navn på en kontaktperson på hjemmesiden er nok. Så kan fonde fremover sætte hak ud for punktet om åbenhed og kommunikation i anbefalingerne om god fondsledelse.

Sådan læser Anker Laden-Andersen, partner i advokatfirmaet Hjulmand Kaptain, det udkast til anbefalinger, som lige nu er i høring. Og skulle det ende sådan, er det alt for slapt og i modstrid med fondenes egne interesser, mener han.

”I princippet kan man opfylde punktet om åbenhed ved at henvise til en direktør på hjemmesiden,” siger Anker Laden-Andersen og fortsætter:

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00