Anders Ladekarl: Et stærkt Frivilligråd kan udfordre politikerne

FRIVILLIGRÅD: Anders Ladekarl og Jonas Keiding Lindholm fremhæver afbureaukratisering af frivilligsektoren som noget, de vil kæmpe for, hvis de vælges til det nye Frivilligråd. Frivilligrådet har potentiale til at udfordre politikerne, mener Anders Ladekarl.

Anders Ladekarl vil blandt andet arbejde for mere stabile finansieringsløsninger i den frivillige sektor, hvis han bliver valgt til regeringens nye Frivilligråd.
Anders Ladekarl vil blandt andet arbejde for mere stabile finansieringsløsninger i den frivillige sektor, hvis han bliver valgt til regeringens nye Frivilligråd.Foto: ritzau/Martin Bubandt
Simon Lessel

“Frivilligrådet er en mulighed for at sammensætte et stærkt råd, der kan udfordre politikerne på frivillighed.”

Sådan lyder budskabet fra Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, der er en af de i alt 37 kandidater til Frivilligrådet. Han ser Frivilligrådet som en mulighed for at få skabt en stærk og samlet stemme i frivilligsektoren, der ikke bare skal være “ministerens logrende hale”.

“Hvis vi får sammensat et råd af stærke organisationer og personer, så er jeg ret sikker på, at det her råd kan blive en tung stemme i den danske debat om frivillighed,” siger han og uddyber:

“Vi savner en tung stemme, fordi der er alt for mange spredte tiltag for at repræsentere de frivillige i Danmark, som ikke giver den tilstrækkelige samlede stemme, fordi vi ikke har stået sammen. Her er en mulighed for at sammensætte et stærkt råd, der kan udfordre politikerne på frivillighed,” lyder det fra Anders Ladekarl.

Jeg ser gerne, at Frivilligrådet bliver et af de primære talerør i den vigtige samfundsdebat om velfærdsstatens udvikling over de næste mange år.

Jonas Keiding Lindholm
Generalsekretær, Red Barnet

Vil sikre stabil finansiering
Anders Ladekarl vil blandt andet arbejde for at gøre op med de lovmæssige begrænsninger, der kan gøre det svært at være frivillig. Samtidig vil han arbejde for at sikre en mere stabil finansiering af den frivillige sektor:

“Det handler om at skabe rum til frivilligheden ved at sikre, at de mange frivillige organisationer har en fornuftig finansiering, der gør, at de kan tænke på deres aktiviteter og ikke hele tiden skal løbe fra den ene pulje til den anden for at få finansieret deres aktiviteter,” siger han.

Mirakler frem for mellemregninger
Også Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet, har en afbureaukratisering og en forenkling af støtten til frivilligsektoren som mærkesag. Det skal være med til at sikre en mere “stabil og forudsigelig” finansiering af organisationernes aktiviteter, lyder det.

“Noget af det, jeg vil kæmpe for, er en afregulering af området, så det bliver lettere at søge og opnå midler over en flerårig periode, så civilsamfundets organisationer ikke bruger tid på at navigere i junglen af kommunale og statslige støtteordninger og udfylde formularer, men på at skabe mirakler i mødet med sårbare medmennesker,” siger Jonas Keiding Lindholm.

Grunden til at han blandt andet vil kigge på rammevilkårene i frivilligsektoren er, at han mener, at det er et af de forhold, der kan være en begrænsende faktor for civilsamfundsorganisationerne på tværs af de mange forskellige interesser, de repræsenterer. Det er blandt andet ved at sætte fokus på de begrænsende vilkår for frivilligsektoren, at Jonas Keiding Lindholm vil sikre, at Frivilligrådet kommer til at tale med en fælles stemme.

“Jeg ser gerne, at Frivilligrådet bliver et af de primære talerør i den vigtige samfundsdebat om velfærdsstatens udvikling over de næste mange år,“ forudser Jonas Keiding Lindholm.

Om Anders Ladekarl eller Jonas Keiding Lindholm bliver valgt afgøres fredag 12. januar kl. 15, hvor de 110 stemmeberettigede organisationer skal have afgivet deres to stemmer til Frivilligrådet. Hver organisation har mulighed for at afgive én stemme på henholdsvis en kandidat fra de store organisationer og en kandidat fra de små organisationer.

Hele kandidatlisten finder du her.

Dokumentation

Fortæl hvad du vil arbejde for
Hvad vil du arbejde for i Frivilligrådet? Hvorfor skal du vælges?

Altinget: civilsamfund giver plads til alle kandidater, der stiller op til regeringens nye Frivilligråd.

Send os maks. 150 ord om, hvad dine mærkesager er, og hvorfor de andre foreninger skal stemme på dig. Torsdag morgen bringer vi alle de indlæg, vi har modtaget.

Vi skal have dit indlæg senest onsdag klokken 12.
Send det til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Ladekarl

Generalsekretær, Dansk Røde Kors
cand.polit. (Københavns Uni. 1989), ba.mag. i historie (Aarhus Uni. 1984)

Jonas Keiding Lindholm

Impact Director, Tænketanken Mandag Morgen & Altinget Arena, formand for Ombold, formand for DBU's etiske komité
mag.scient.soc. (Lund Uni. 1997)

0:000:00