Debat

Civilsamfundsdebatten sætter spot på de frivilliges rolle i kommunerne

PRÆSENTATION: Hvad sker der, når frivillige inviteres indenfor i det kommunale maskinrum? Det spørgsmål vil en række politikere og civilsamfundsaktører i den kommende til debattere. Læs mere, og mød panelet.

Ida Routhe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Rundt omkring på kommunale institutioner som plejehjem og skoler vinder frivillige i stigende grad indpas.

Men hvad sker der, når frivillige på den måde bliver en del af den kommunale sektor? Hvad er problemerne, og hvad er mulighederne? Og hvilken rolle bør frivillighed fremover spille i kommunerne?

Det har Altinget: civilsamfund bedt et stærkt panel af debattører om at belyse.

Mød panelet her:

Dennis KristensenDennis Kristensen, forbundsformand i FOA
Dennis Kristensen er portør og har siden 2002 været forbundsformand i FOA. Inden da var han formand for den lokale FOA-afdeling i Valby, og han var blandt andet tillidsrepræsentant og klubformand for portørerne på det daværende amtssygehus i Herlev.

Michael ZieglerMichael Ziegler (K), formand for KL's Løn- og Personaleudvalg
Michael Ziegler er formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og har siden 2006 været borgmester i Høje-Taastrup Kommune. Han er oprindeligt uddannet civilingeniør og blev i 1990 valgt til kommunalbestyrelsen i kommunen. 

Marianne JelvedMarianne Jelved, socialordfører for Radikale Venstre
Marianne Jelved er medlem af Folketinget for Radikale Venstre, som hun blandt andet er socialordfører for. Bag sig har hun en række ministerposter, senest som kulturminister og kirkeminister indtil juni 2015. Hun er oprindeligt uddannet lærer og har en cand.pæd. i dansk.

Jan E. JørgensenJan E. Jørgensen, socialordfører for Venstre
Jan E. Jørgensen har siden 2011 været medlem af Folketinget for Venstre, som han blandt andet er socialordfører for. Han er cand.jur. fra Københavns Universitet og har inden sin tid i Folketinget arbejdet som advokat. 

Amalie UtzonAmalie Utzon, landsformand i Ungdommens Røde Kors
Amalie Utzon er landsformand i Ungdommens Røde Kors og har siden 2010 været formand for landsstyrelsen, som er organisationens øverste myndighed. Amalie er sociologi- og statskundsskabsstuderende på Københavns Universitet og har en diplomuddannelse i ledelse fra Danmarks Tekniske Universitet.

Kasper Sand KjærKasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd
Kasper Sand Kjær er formand for Dansk Ungdoms Fællesråd og tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Storkøbenhavn. Han studerer uddannelsesvidenskab på Danmarks Pædagogiske Universitet og har tidligere været ansat i DSU's landsforbund og som ungdomskonsulent i LO.

Torsten GejlTorsten Gejl, socialordfører for Alternativet
Torsten Gejl er social- og kommunalordfører for Alternativet. Han er uddannet kaospilot i 1993 og har siden arbejdet som leder, selvstændig og direktør.

Trine Schøning TorpTrine Torp, socialordfører for Socialistisk Folkeparti
Trine Torp er medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti, som hun blandt andet er socialordfører for. Hun er cand.psych. fra Københavns Universitet i 2000 og har siden arbejdet som psykolog i en række kommuner samt som underviser på Professionshøjskolen Metropol. 

Vibe Klarup VoetmannVibe Klarup Voetmann, formand for Frivilligrådet
Vibe Klarup Voetmann er formand for Frivilligrådet, der rådgiver regeringen om frivilligt socialt arbejde. Hun er cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet og arbejder i dag som programchef for medborgerskab og socialøkonomi i Sønderborg Kommune.

Lars LinderholmLars Linderholm, afdelingschef i Ældre Sagens frivilligafdeling
Lars Linderholm er afdelingschef i Ældre Sagens frivilligafdeling og har tidligere været leder af Ungdommens Røde Kors og udviklingschef i Røde Kors' frivilligafdeling. Han har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00