Civilt overblik: Arbejdsmiljø, brobygning og et kig i den civile krystalkugle

UGEREVY: 2021 bliver et usikkert år for civilsamfundet, Ældre falder af, når foreningslivet rykker online, og der er kritik af en ny kortlægning af arbejdsmiljø. Det er nogle af historierne i denne uges civile overblik.

Mørke skygger vil falde over civilsamfundet i 2021, lyder spådommen. 
Mørke skygger vil falde over civilsamfundet i 2021, lyder spådommen. Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til den ugentlige statusopgørelse over stort og småt i det civile Danmark. Vi skal se nærmere på en kortlægning af arbejdsmiljøet i civilsamfundet, kaste et blik på 2021, og så skal vi omkring dem, der er blevet hægtet af under nedlukningen, hvor det sociale liv er rykket online.

Vi starter med arbejdsmiljøet i det civile. Det er blevet kortlagt af Ingerfair, og noget tyder på, at det ikke står så grelt til, som man kunne frygte, hvis man har fulgt med i blandt andet Altingets mange artikler om dårligt arbejdsmiljø. Men der er hår i suppen. For undersøgelsen hviler på besvarelser fra 278 ansatte i civilsamfundets organisationer. Og det bekymrer professor Bjarne Bjarne Ibsen fra SDU.

”Min store anke er, at der er meget få besvarelser,” siger han. Og det gør tallene for usikre til for alvor at sige noget definitivt om arbejdsmiljøet, mener han.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00