Civilt overblik: Besenbacher under beskydning, pres på Realdanias filantropi og en jobkarrussel på overdrive

UGEREVY: Der står fonde, foreninger, filantropi og sågar også en socialøkonomisk succeshistorie på menuen i denne uges civile overblik, hvor vi også gør en hurtig status over det civile jobmarked.  

Godmorgen, og velkommen tilbage fra den årlige kartoffelferie. Forhåbentlig har den givet dig et tilstrækkelig skud vitaminer til at klare strækket frem til næste ferieperiode. Her er et overblik over de civile begivenheder, du måske har misset, mens du har samlet kastanjer, presset æbler og syet Halloween-kostumer.

Vi starter med en opsigtsvækkende historie om en af Danmarks mest magtfulde erhvervsledere, Flemming Besenbacher. Berlingske kunne i sidste uge fortælle, at formanden for Carlsbergfondet i sin egenskab af indtil i sommer at være næstformand for bestyrelsen i Innovationsfonden har sikret statslige millionbeløb til projekter, hvor deltagerne er forskere eller institutioner, han selv har tilknytning til. Dermed er Besenbacher på kant med habilitetsreglerne og forvaltningsloven, vurderer eksperter i artiklen.

For eksempel har Besenbacher været med til at bevilge penge til det center på Aarhus Universitet, hvor han er tilknyttet som professor. Med i projektet var en forsker, som Besenbacher har publiceret 42 videnskabelige artikler med og har haft firma sammen med fra 2010 til 2014, skriver avisen.

Login