Civilt overblik: En socialdemokratisk henrettelse, et hjertestop og et farvel fra en lille kæmpe

UGEREVY: Hjerteforeningen har lukket et omstridt projekt, en teaterdirektør vil hellere henrettes end gå på kompromis, og der skal ruskes lidt i Danmarks største private ejer af naturarealer. Velkommen til det civile overblik. 

Teaterdirektør Christian Lollike vil hellere have en socialdemokratisk henrettelse end gå på kunstnerisk kompromis. 
Teaterdirektør Christian Lollike vil hellere have en socialdemokratisk henrettelse end gå på kunstnerisk kompromis. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til den ugentlige samling af historier fra det virkelige liv i civilsamfundet. Hvis det dramatiske billedvalg har trukket nydelsen ud af morgenkaffen, skal vi straks beklage, men det er immervæk ikke hver uge, vi er vidner til en socialdemokratisk henrettelse i teaterverdenen. Og den slags kalder jo på særlige virkemidler. 

Foruden ugens teatralske indslag skal vi ruske op i en fond, lukke et udskældt projekt og sige farvel - og på forhåbentlig snarligt gensyn - til en af civilsamfundets ægte iværksættere. 

Og vi starter med frivillig sygdomsbekæmpelse. To ud af tre patientforeninger drives udelukkende af frivillige. Det viser en undersøgelse af 200 foreninger, som Danske Patienter har fået foretaget.









0:000:00