Civilt overblik: Høflig pengeafpresning, socialøkonomiske næsehorn og en frivillig bakteriebombe

UGEREVY: En dummebøde til en betalingsgigant, organisering af ngo'er og nye metoder til at undersøge, om foreningers indsatser stik imod intentionen skulle gøre skade. Det er noget af indholdet i denne uges civile overblik. 

Godmorgen. Nu er skoleferien forbi, og der venter en ordentlig stak civile lektier. Den første lektion i fonde, foreninger, frivillighed og andre f-ord finder du her i den rituelle gennemgang af den seneste uges begivenheder i det civile Danmark.

Vi starter med en øvelse i store tal. For i samme uge, som Nets har solgt 38 procent af sin forretning til Mastercard for svimlende 21 milliarder kroner, annoncerer betalingsgiganten, at den vil føre hovedparten af sin gevinst for resten af 2019 og 2020 på at betjene humanitære organisationer med Betalingsservice tilbage til organisationerne.

"For at støtte indsamlingsorganisationernes gode arbejde har vi valgt at øge vores bidrag for i år og næste år, så det udgør hovedparten af vores fortjeneste fra deres brug af Betalingsservice," siger topchefen Bo Nilsson til Berlingske.

Login