Civilt overblik: Strid vind om Mission Øst, evalueringer galore og kritik af de superriges samfundssind

CIVILT OVERBLIK: Der er knas i toppen af udviklingsorganisationen Mission Øst, som har skiftet hele bestyrelsen ud i løbet af sommeren. Det ser vi på i dagens overblik, der også kigger på, hvad der sker, når frivillige skal agere i stramt designede hjælpeprogrammer. 

Hold på hat og briller. Det trækker op til stiv kuling. 
Hold på hat og briller. Det trækker op til stiv kuling. Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til dit ugentlige vue ud over det civile landskab. Vi skal kigge på de turbulente forhold i udviklingsorganisationen Mission Øst, se nærmere på to evalueringer af civile indsatser og spejde langt efter hundredevis af fondsmillioner, der aldrig materialiserede sig.

Og vi starter med en strid østenvind. For henover sommeren har der været stormvejr i hjælpeorganisationen Mission Øst, som først blæste generalsekretær Kim Hartzner af pinden, derefter førte et mistillidsvotum til bestyrelsen med sig og endte med en genansættelse af Kim Hartzner, dog i en anden rolle.

Økonomien i foreningen har spillet en hovedrolle i turbulensen – blandt andet en stærkt omdiskuteret regnskabspraksis, som revisionsfirmaet Deloitte vurderede som ulovlig helt tilbage i 2006.









0:000:00