Efter finanslovsudspil: Fond og brancheforening jubler over potentiel skattefritagelse

BYRDELØFT: Selveje Danmark og Fonden Mariehjemmene jubler over en passage i finanslovsudspillet, der giver selvejende institutioner på ældre- og socialområdet udsigt til at blive fritaget for skattebetaling. Det skal lette administrativ byrde, siger K.

Regeringen lægger i sit finanslovsudspil op til at fritage selvejende institutioner på blandt andet ældreområdet for skattebetaling. Det vil lette en administrativ byrde for institutionerne, lyder det fra brancheorganisation.
Regeringen lægger i sit finanslovsudspil op til at fritage selvejende institutioner på blandt andet ældreområdet for skattebetaling. Det vil lette en administrativ byrde for institutionerne, lyder det fra brancheorganisation.Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Fire linjer på side 23 i regeringens finanslovsudspil har vakt særlig jubel hos Fonden Mariehjemmene.

Beboerne på fondens syv plejehjem og 12 bosteder har nemlig udsigt til en mulig opgradering af forholdene, hvis regeringens ønske om skattefritagelse af selvejende institutioner for ældre, handicappede og udsatte bliver til virkelighed.

Det er passagen om, at regeringen vil prioritere at ”skattefritage selvejende institutioner for ældre, handicappede og udsatte samt almennyttige institutioner og foreninger på kultur- og idrætsområdet med henblik på at forbedre vilkårene og mindske den administrative belastning,” der vækker begejstring.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00