Færre kommuner inddrager foreninger i politikudvikling

…Ser det ud til. Der mangler nemlig stadig en god forklaring på det, der ligner en vigende tendens i foreningers demokratiske deltagelse i kommunalpolitik. Og der findes også eksempler, der trækker i modsat retning. Her viser resultater med udvidet borgerinddragelse, at gevinsterne er så store, at inddragelsen fortsætter og udvides.

Johannes Sebastian Lundgaard, 15 år og medlem i et opgaveudvalg i Gentofte kommune, som skal få kommunens unge til at drikke mindre. Måske et eksempel på fremtidens kommunale involvering af civilsamfund og borgere i politikdannelse - som ikke nødvendigvis går gennem foreninger. 
Johannes Sebastian Lundgaard, 15 år og medlem i et opgaveudvalg i Gentofte kommune, som skal få kommunens unge til at drikke mindre. Måske et eksempel på fremtidens kommunale involvering af civilsamfund og borgere i politikdannelse - som ikke nødvendigvis går gennem foreninger. Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Danske kommuner er i mindre grad end før tilbøjelige til at inddrage foreninger i deres politikudvikling.

Eller i hvert fald svarer et rekordlavt antal kommuner ja til, at de inddrager foreninger i politikudvikling i undersøgelsen bag Center For Frivilligt Socialt Arbejdes Frivilligrapport for 2021.

Helt nøjagtigt svarer kun 38 procent af kommunerne ja til det – det er samme antal som helt tilbage i 2010. I de mellemliggende år har den andel været helt oppe på 58 procent (i 2017)









0:000:00