Fodbold viste Poul vejen ud af misbrug

HJEMLØSHED: Fodbold og fællesskabet omkring sporten har været en vital støtte for den 48-årige dansk-grønlandske målmand Poul Frederik Olsen på hans vej ud af misbrug. Altinget mødte ham under hjemløse-VM i Cardiff.

”Fodbold har hjulpet mig til at blive helt clean. Jeg er både stoppet med at ryge hash og drikke alkohol. Jeg skal ikke røre det mere, og jeg har det rigtig godt med det.”

Ordene kommer fra den dansk-grønlandske målmand med det borgerlige navn Poul Frederik Olsen, der repræsenterer de rød-hvide farver ved hjemløse-VM i fodbold. Han er med sine 48 år holdets ubestridte alderspræsident. Altinget møder ham i Wales' hovedstad, Cardiff, under hjemløse-VM, for at høre, hvad fodboldfællesskabet har betydet for ham som socialt udsat.

Poul Frederik Olsen er klædt i en kridhvid Alis T-shirt, der skjuler de veltrænede overarme, hvilket giver et umiddelbart indtryk af, at tiden på gaden tilhører en svunden fortid. De manglende fortænder, ansigtets rynkede pande og dybe furer fortæller dog en anden historie. For bare to år siden levede den dansk-grønlandske keeper uden tag over hovedet. Uden penge, netværk og med nedsat arbejdsevne.

Login