Tuborgfondet lukker op på Folkemødet

TRANSPARENS: Tuborgfondet vil uddele 200.000 kroner til tre projekter ved sommerens politiske festival. ”Vi vil gerne være åbne om vores uddelinger,” lyder det.

Tuborgfondet afholder åbent bestyrelsesmøde på Gæstgivergården i Allinge under Folkemødet. Her er det Kira Skov, der giver koncert. 
Tuborgfondet afholder åbent bestyrelsesmøde på Gæstgivergården i Allinge under Folkemødet. Her er det Kira Skov, der giver koncert. Foto: Susanne Mertz/Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Fonde har ry for at være tilknappede. Men Tuborgfondet, som gerne vil være den frække dreng i klassen, påtager sig nu rollen som oplukker.

På årets Folkemøde vil fonden afholde et åbent bestyrelsesmøde på Politikens scene i Gæstgivergården i Allinge. Og her vil bestyrelsen tage stilling til en række indkomne projekter og sende tre projektmagere hjem med tilsammen 200.000 kroner.

”Vi vil gerne bidrage til, at fondenes processer og dispositioner bliver mere åbne, og at det bliver mere gennemsigtigt, hvordan fondsmidler uddeles. Og Folkemødet er et godt sted at gøre det,” siger Anni Lyngskær, som er kommunikationsansvarlig i Tuborgfondet.

Illustration af det daglige arbejde
Fonden opfordrer organisationer og foreninger til at byde ind med ideer til projekter, der ligger inden for Tuborgfondets syv støtte kategorier. Og projekterne vil blive vurderet ud fra fondens faste kriterier.

Vigtigst af alt er, at projektet er almennyttigt og/eller inddrager erhvervslivet, og at projektet involverer frivillighed, folkelighed og fællesskab.

Et parameter bliver også, om projektet har potentiale til at blive skaleret op, så det får større gennemslag.

Anni Lyngskær understreger, at de projekter, der ender med at få penge, ikke vil adskille sig fra dem, fonden ellers støtter. Pointen er netop at vise, hvordan det daglige bevillingsarbejde foregår.

”Ellers ville billedet blive skævt og underligt,” siger hun.

Eneste forskel bliver dog, at ansøgerne skal præsentere projektet for bestyrelsen på scenen, fortæller hun. Det er af hensyn til tilskuerne.

Ansøgningerne skal være fremme senest den 1. maj klokken 12. Og pengene bliver uddelt lørdag den 18. juni mellem klokken 16 og 17.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00