Fonde vil ikke længere finansiere et defekt system

Trods mange års fokus er det svært at rykke udsatte borgere. Flere og flere fonde vil derfor ikke blot finansiere sociale projekter – de vil også rette op på de fejl i systemet, der er med til at fastholde borgere i udsatte positioner.

<div><div><div><div>Trods et lille fald er der stadig op mod 2.000 unge hjemløse i Danmark. Det vil&nbsp;Hjem til Alle-alliancen og Bikubenfonden lave om på ved at ændre&nbsp;og lappe hullerne i&nbsp;systemet.</div></div></div></div>
Trods et lille fald er der stadig op mod 2.000 unge hjemløse i Danmark. Det vil Hjem til Alle-alliancen og Bikubenfonden lave om på ved at ændre og lappe hullerne i systemet.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Peter Hesseldahl

Vi har samlet aktører, der normalt er mest optaget af at drive deres egen organisation, på en fælles platform, der helt bevidst går efter at ændre selve systemet og ikke bare fremme den sag, de hver især er sat i verden for at fremme.

Vibe Klarup
Direktør, Hjem til Alle-alliancen
Fakta
Systemændring: Nyt mål for øje

Lokale projekter kan vise vej til ny praksis. Men de dør ud, hvis ikke de følges op med ændringer i det system, de er en del af.

Almennyttige fonde, som støtter lokale projekter, vil nu også rykke ved de årsager, der skaber problemer for udsatte borgere.

Den Sociale Kapitalfond rykker mindsettet for investeringer, så virksomheder kan måles både på, om de skaber vækst, og om de skaber nye job for udsatte borgere.

Selv nok så mange millioner fra almennyttige fonde har ikke for alvor rykket ved tunge sociale udfordringer. Trods et lille fald er der stadig op mod 2.000 unge hjemløse.

Og der er en ting til: Mere end hver tredje af de unge hjemløse har været anbragt i en plejefamilie eller på en institution.

Den forstemmende tilstand for de unge hjemløse og ikke mindst fødekæden fra anbringelse til en tilværelse på et herberg er sociale fakta, der er som hugget i granit.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00