Fra fond til forsker: Jan Gerstoft får AIDS-Fondets forskningspris

FONDSMIDLER: Hiv-forskeren Jan Gerstoft hyldes med Aids-Fondets årlige forskningspris, mens Gigtforeningen har uddelt støtte til en række danske forskningsprojekter. 

Forrige uge bød på den årlige uddeling af Aids-Fondets forskningspris, der fandt sted på Københavns Rådhus 14. juni. 

Prisen gives til en forskningsmæssig kapacitet, der der har gjort en særlig indsats i forhold til hiv og aids.

Hæderen tilfaldt professor på Rigshospitalet Jan Gerstoft, der siden sin doktordisputats om hiv i Danmark i 1987 har beskæftiget sig med området. 

"Jan Gerstoft tildeles AIDS-Fondets Forskningspris for sin livslange og vedholdende indsats for at bedre forholdene for mennesker, der lever med hiv og for at nå det endelige mål: En verden uden hiv og aids," begrundede AIDS-Fondet i en pressemeddelelse. 

Foruden Jan Gerstofts pris uddelte Aids-Fondet en hiv-pris og en informationspris. Førstnævnte gik til musiker Thomas Buttenschøn, mens Melissa Kruse Olsen vandt informationsprisen for kampagnen 'Kys hiv – eksperimentet'. 

Støtte til gigtforskning
I løbet af ugen uddelte Gigtforeningen over 700.000 kroner i forskningsstøtte til danske gigtspecialister. 

Melanie Birger Morillon fra Odense Universitetshospital fik en kvart million i støtte til et projekt om urinsyregigt. Projektet skal ifølge Gigtforeningen "undersøge, om patienter med urinsyregigt, som er i risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom, har større effekt af et intensivt forløb hos en reumatolog end behandling hos egen læge."

Også jordemoder og forskningsassistent Nina Olsen Sørensen fra Rigshospitalet har modtaget en kvart million fra Gigtforeningen. Pengene skal bruges til et forskningsprojekt, der undersøger om børn, hvis forældre har leddegigt, har større risiko for at være dødfødte eller medfødte misdannelser.

Slutteligt har forskningsårsstuderende Philip Therkildsen, afdelingslæge Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt og forskningsårsstuderende Sine Søndergaard Korsholm modtaget hhv. 100.000 og 75.000 kroner til deres respektive forskningsprojekter.

Forrige artikel Barfod om fondes indtog i velfærden: Stor risiko for skævvridning Barfod om fondes indtog i velfærden: Stor risiko for skævvridning Næste artikel Overblik: Fodbold, fondslønninger og andre fortællinger fra Folkemødet Overblik: Fodbold, fondslønninger og andre fortællinger fra Folkemødet