Frivillige hjælper udsatte unge ind på karrieresporet

SOCIALT IVÆRKSÆTTERI: Over 600 drenge fra udsatte boligområder har etableret knap 70 mikrovirksomheder i samarbejde med erhvervsfolk og andre frivillige i løbet af ti år. 

Tallene taler næsten for sig selv: På 10 år er det lykkedes 608 drenge&nbsp;fra udsatte boligområder<br>at etablere 67 mikrovirksomheder. Det er sket i tæt samarbejde med 648 frivillige venturepiloter og 68 erhvervspartnere, som tilsammen har lagt 91.000 timer i frivilligt arbejde.
Tallene taler næsten for sig selv: På 10 år er det lykkedes 608 drenge fra udsatte boligområder
at etablere 67 mikrovirksomheder. Det er sket i tæt samarbejde med 648 frivillige venturepiloter og 68 erhvervspartnere, som tilsammen har lagt 91.000 timer i frivilligt arbejde.
Foto: Mind Your Own Business
Torben K. AndersenJens Reiermann

Vi skal skrue ned for skoler og op for uddannelser. Vi skal flytte bjerget ud til Muhammed og bringe uddannelse derud, hvor borgerne er.

Tue Sanderhage
Direktør, Vestegnen HF & VUC

For en ung dreng i et udsat boligområde er det meget let at havne i en kriminel løbebane, inden livet for alvor begynder. Men nogle vil det anderledes. En af dem er 16-årige Yunus.

Han stiftede sammen med syv andre barndomsvenner fra boligområdet Ege- dalsvænge i Kokkedal tilbage i 2017 mikrovirksomheden Je M’appelle, som på fransk betyder "jeg hedder". De ville udvikle et tøjbrand, som kunne skabe fællesskab.

Han er et eksempel på de over 600 drenge i alderen 13 til 19 år fra udsatte boligområder i Danmark, som i løbet af de seneste ti år har etableret knap 70 mikrovirksomheder i samarbejde med organisationen Mind Your Own Business.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00