Lov bag udlodningspuljen skal evalueres: Gadeidrætten vil have en del af kagen

LOTTOSPIL: Organisation bag gadeidrætten vil have støtte fra udlodningspuljen. Man bør ikke kun give støtte til traditionelle foreningsfællesskaber, lyder det.

Gadeidrætten skal også støttes af udlodningsmidlerne, mener organisationen Game.
Gadeidrætten skal også støttes af udlodningsmidlerne, mener organisationen Game.Foto: Colourbox.com
Rasmus Dahl Løppenthin

Hvis vi skal sikre, at alle kommer med, som regeringen skriver i sit eget regeringsgrundlag, så bliver vi også nødt til at kunne støtte mere selvorganiserede grupper, som ikke passer ind i de traditionelle foreningsrammer

Rasmus Hansen
Projektleder, Game

Ildsjæle inden for gadeidrætten bør fremover kunne søge støtte fra overskuddet fra danskernes spil. Det mener organisationen Game, som står bag Den Nationale Platform for Gadeidræt.

“Vi ved, der er børn og unge, som falder fra, og som ikke er en del af den traditionelle foreningsidræt, fordi det ikke passer ind i deres hverdag. Derfor er det vigtigt at kunne støtte andre typer af fællesskaber,” siger projektleder Rasmus Hansen. 

I dag fordeles hovedparten af idrættens andel af de 1,5 milliarder kroner fra udlodningspuljen til store idrætsparaplyer som DIF, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund. Men Game argumenterer for, at der skal gøres plads til gadeidrætten i forbindelse med evalueringen af loven i 2021.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00