Her er de nyeste tal fra frivilligrapporten

FAKTA OM FRIVILLIGHED: Teenagerne er aktive i frivilligdanmark, men overgåes af seniorer. Især på antallet af arbejdstimer. Den samlede andel af danskere, der arbejder frivilligt, er ikke steget de sidste mange år.

40 procent af danskerne arbejder frivilligt. Det viser spritnye tal fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Men selvom data er dugfriske, kunne de i princippet være både fem og ti år gamle. For tallet har ligget stabilt omkring 40 procent de sidste mange år - på trods af at frivillighed er hot i både kommuner, på Christiansborg og i den offentlige debat.

"Det siger jo nok noget om, at den enkelte frivilliges motivation ikke er styret af politiske signaler. Det er nogle andre ting, der giver folk lyst til at være frivillig," siger sociolog og analysekonsulent ved Center for Frivilligt Socialt Arbejde Helene Jørgensen.

Login

 • Anmeld

  Jonas Hedegaard · Organisationskonsulent/ frivillig teamleder hos RF

  Kilde?

  Hvor har I tallene fra, Rasmus? Så vidt jeg kan se, er der ikke offentliggjort noget fra rapporten endnu, andetsteds? Der skulle komme nye tal her hen over sommeren - og så den endelige rapport i 2018?

 • Anmeld

  Rasmus Løppenthin · Journalist, Altinget: civilsamfund

  Har tallene fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde

  Hej Jonas,

  Tallene er fra den kommende frivilligrapport, som rigtig nok ikke er udkommet endnu. Men Center for Frivilligt Socialt Arbejde fremlagde nogle af dataene på Folkemødet torsdag. Det skulle også gerne fremgå af artiklen.

  BH

  Rasmus