Debat

Jane Bilberg Lykke Bøll: Tryghed er den vigtigste ingrediens til et bedre samfund

DEBAT: Jeg har et brændende ønske om at være med til at sætte retningen for Tryghedsgruppens investeringer og det almennyttige arbejde, der hver dag gør en mærkbar forskel, skriver Jane Bilberg Lykke Bøll.

Jeg stiller op til Tryghedsgruppens repræsentantskab, og jeg krydser fingre for, at jeg får lov at være med i indsatsen for at sikre tryghed til så mange som muligt, skriver Jane Bilberg Lykke Bøll.
Jeg stiller op til Tryghedsgruppens repræsentantskab, og jeg krydser fingre for, at jeg får lov at være med i indsatsen for at sikre tryghed til så mange som muligt, skriver Jane Bilberg Lykke Bøll.Foto: Københavns Universitet
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jane Bilberg Lykke Bøll
Kandidat til Tryghedsgruppens repræsentantskab

I sidste uge havde jeg møde med min bankrådgiver i Danske Bank. Mine realkreditlån skulle refinansieres, og jeg åndede lettet op, da jeg fik overbevist rådgiveren om, at jeg kan få lov at blive i min lejlighed, der sådan nogenlunde kan rumme min tre børn og mig.

Da min rådgiver afsluttede mødet med at spørge, om ikke han skulle bede en medarbejder fra deres nye samarbejdspartner Tryg Forsikring om at undersøge, om der skulle være forsikringspenge at spare for mig, blev glæden endnu større. Fordi 1.000 sparede gode danske kroner om året luner pænt i en lidt stram økonomi.

Men endnu gladere blev jeg, da jeg så fik fyren fra Tryg Forsikring i røret, og jeg i iver over det forestående valg til Tryghedsgruppen fik fortalt ham om mit kandidatur, og han kunne svare, at lige præcis partnerskabet mellem Tryg og Danske Bank skam ikke kun kommer mig til hjælp.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribenternes egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Det har nemlig resulteret i endnu flere medlemmer, som ikke bare gavner selskabet, men som også betyder ekstra 50 millioner kroner til uddeling i Trygfonden.

Støtte til tryghed er altafgørende
50 millioner kroner gør en kolossal forskel. Og de falder jo altså vel at mærke oven i de 600 millioner kroner, som Trygfonden i forvejen årligt uddeler og gør en reel forskel med.

Tænk lige over, hvor grundgodt det er at støtte tryghed – den tryghed, vi har brug for på gaden, i hjemmet, i fællesskabet, i kroppen og i psyken. Vi har brug for den tryghed hver især.

Jane Bilberg Lykke Bøll
Kandidat til Tryghedsgruppens repræsentantskab

Det er Trygfonden, der står bag hjertestartere, redningskranse og gule veste på cyklister. Det ved vi. Og det er til at tage at føle på.

Men tænk lige over, hvor grundgodt det er at støtte tryghed – den tryghed, vi har brug for på gaden, i hjemmet, i fællesskabet, i kroppen og i psyken. Vi har brug for den tryghed hver især.

Og vi har brug for den tryghed som ingrediens i det danske samfund, der udmærker sig ved tilliden, vi har til hinanden.

Og tænk over, hvor solidt et arbejde Trygfonden formår at udføre med de fire projekttyper: fondens egne projekter, partnerskaber, sociale investeringer og uddelinger.

Tryghed gennem partnerskaber
Tag nu partnerskaberne som eksempel.

De tæller 37 og er indgået med organisationer så forskellige som Ungdommens Røde Kors gennem projektet 'Frem i lyset', der skal øge trivslen blandt sårbare børn og unge, og Lægeforeningen med formålet at understøtte, at beslutninger om forebyggelse og sundhedsfremme sker på et fagligt og oplyst grundlag. 

Tag Den Sociale Kapitalfond som endnu et eksempel. Den er lykkedes med at få 700 mennesker med forskellige handicap i arbejde.

Det betyder opgradering på selvtillidskontoen hos hundredvis af mennesker, og samtidig har det ført til en betragtelig stigning i omsætning hos en række virksomheder.

Jeg får varmen indeni ved tanken – så meget, at de 1.000 kroner, jeg kan spare på forsikringer, blegner, og så meget, at en eventuel bonus ved afklaret omsætning hos Tryg Forsikring bliver tæt på ligegyldig.

Måske i morgen
Varmen indeni akkompagneres af et brændende ønske om, at jeg gennem Tryghedsgruppens repræsentantskab får lov at være med til at sætte retningen for Tryghedsgruppens investeringer og det almennyttige arbejde, der hver dag gør en mærkbar forskel.

Jeg stiller op til Tryghedsgruppens repræsentantskab, og jeg krydser fingre for, at jeg får lov at være med i indsatsen for at sikre tryghed til så mange som muligt.

Min egen tryghed har jeg styr på, og forsikringsbonussens størrelse gør ikke den store forskel. Det gør derimod tanken om alle de mennesker, der er smerteligt bevidste om, at de står på kanten af livet eller fællesskabet.

Og det gør de mange, der ikke ved, at de står på kanten af livet, men måske allerede i morgen kan blive hjulpet tilbage til livet med hjælp fra en hjertestarter og et tilfældigt menneske på gaden, der er klar til at hjælpe. For sådan gør vi jo i et samfund, der bygger på tryghed.

Dokumentation

TAG VALGDEBATTEN I ALTINGET

En halv million mennesker i Region Hovedstaden afgør, hvem af de 70 opstillede kandidater der skal have de 21 ledige pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Valget er vigtigt, fordi det er med til at tegne fremtiden for et af landets helt store erhvervsdemokratiske selskaber. Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade debatten mellem kandidaterne udfolde sig.

Send dit indlæg om, hvad du vil arbejde for i repræsentantskabet, til [email protected].

Vi bringer så mange indlæg som overhovedet muligt inden for valgperioden.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00