Kapitalfond på kapitaljagt, phonere på discountløn og en våd torsdag på ølkassen

UGEREVY: Der er penge på agendaen i denne uges civile overblik: Den Sociale Kapitalfond er på jagt efter investorer, paniske foreninger spejder efter satspuljemidler, og Mellemfolkeligt Samvirke bruger lavtlønnede phonere til at rejse penge til foreningens arbejde. 

Fem minutter. Det er, hvad det tager at få overblik over den seneste uge i det civile Danmark. Og det endda, selvom vi både skal til Ungdommens Folkemøde, op i det sociale udsigtstårn – og indvie et slaraffenland. Så grib din espresso. For nu går vi i gang. Der er ingen tid at spilde.

Nogen, der for alvor mærker uret tikke, er de frivillige sociale foreninger, som driver projekter, der er finansieret gennem den nu afskaffede satspulje. Der er afsat 90 millioner kroner, som skal fordeles på social-, sundheds- og beskæftigelsesområderne. Men alene på socialområdet er der projekter for 132 millioner kroner, og hvis ikke der findes midler, lukker de ved årsskiftet. Det betyder, at foreningerne allerede i slutningen af denne måned skal udstede fyresedler, hvis ikke de har fået at vide, at der kommer penge til at køre projekterne videre.

"Panikken begynder at sprede sig derude lige nu, og man risikerer jo en kæmpe medarbejderflugt. Derfor gælder det om hurtigst muligt at komme med en melding fra regeringen om, at man gerne vil hjælpe dem og skabe tryghed," siger formanden for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen.

Login