Kim Valentin: Bæredygtighed kræver fokus i investeringerne

DEBAT: Et forøget fokus på bæredygtighed i investeringerne er nødvendigt for, at der kan komme et afkast, der lever op til de ønsker, der er til et etisk og grønt afkast på alle de milliarder, der er investeret, skriver Kim Valentin.

Af Kim Valentin
Medlem af Folketinget (V) og repræsentantskabet i Tryghedsgruppen 

En af de største pengekasser, som uddeler penge til gode formål, er Trygfonden. Jeg har siddet i repræsentantskabet de sidste fem år.

Det har været fem gode år for investeringer. Det har også været fem gode år for uddelinger.

Øget fokus på bæredygtighed i investeringerne
Et forøget fokus på bæredygtighed i investeringerne er efter min mening dog nødvendigt for, at der kan komme et afkast, der lever op til de ønsker, der er til et etisk og grønt afkast på alle de milliarder, der er investeret.

På de noterede selskaber skal man derfor forøge screeningen i forhold til "sorte" selskaber, og i forhold til unoterede investeringer skal formålet være at medvirke til den grønne omstilling.

På sigt vil denne omlægning og det forstærkede fokus på bæredygtighed efter min mening også give det bedste afkast. Det er simpelthen sund fornuft.

Forrige artikel Karen Bladt: Tryghedsgruppen skal ikke være domineret af professionelle parter Karen Bladt: Tryghedsgruppen skal ikke være domineret af professionelle parter Næste artikel Tina Christensen: Tryghedsgruppens uddelinger bør have et stærkere socialt sigte Tina Christensen: Tryghedsgruppens uddelinger bør have et stærkere socialt sigte