Debat

Kim Valentin: Bæredygtighed kræver fokus i investeringerne

DEBAT: Et forøget fokus på bæredygtighed i investeringerne er nødvendigt for, at der kan komme et afkast, der lever op til de ønsker, der er til et etisk og grønt afkast på alle de milliarder, der er investeret, skriver Kim Valentin.

Et forstærket fokus på bæredygtighed i investeringerne fra Tryghedsgruppen vil give det bedste afkast. Det er simpelthen sund fornuft, skriver Kim Valentin.
Et forstærket fokus på bæredygtighed i investeringerne fra Tryghedsgruppen vil give det bedste afkast. Det er simpelthen sund fornuft, skriver Kim Valentin.Foto: Tryghedsgruppen
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

På de noterede selskaber skal man forøge screeningen i forhold til "sorte" selskaber, og i forhold til unoterede investeringer skal formålet være at medvirke til den grønne omstilling. 

Kim Valentin  
Medlem af Folketinget (V) og repræsentantskabet i Tryghedsgruppen

Af Kim Valentin
Medlem af Folketinget (V) og repræsentantskabet i Tryghedsgruppen 

En af de største pengekasser, som uddeler penge til gode formål, er Trygfonden. Jeg har siddet i repræsentantskabet de sidste fem år.

Det har været fem gode år for investeringer. Det har også været fem gode år for uddelinger.

Øget fokus på bæredygtighed i investeringerne
Et forøget fokus på bæredygtighed i investeringerne er efter min mening dog nødvendigt for, at der kan komme et afkast, der lever op til de ønsker, der er til et etisk og grønt afkast på alle de milliarder, der er investeret.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribenternes egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

På de noterede selskaber skal man derfor forøge screeningen i forhold til "sorte" selskaber, og i forhold til unoterede investeringer skal formålet være at medvirke til den grønne omstilling.

På sigt vil denne omlægning og det forstærkede fokus på bæredygtighed efter min mening også give det bedste afkast. Det er simpelthen sund fornuft.

Dokumentation

TAG VALGDEBATTEN I ALTINGET

En halv million mennesker i Region Hovedstaden afgør, hvem af de 70 opstillede kandidater, der skal have de 21 ledige pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Valget er vigtigt, fordi det er med til at tegne fremtiden for et af landets helt store erhvervsdemokratiske selskaber. Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade debatten mellem kandidaterne udfolde sig.

Send dit indlæg om, hvad du vil arbejde for i repræsentantskabet til [email protected]

Vi bringer så mange indlæg som overhovedet muligt inden for valgperioden.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Valentin

MF (V), landsformand, Liberalt Oplysningsforbund, adm. direktør, Finanshuset i Fredensborg
cand.polit. (Københavns Uni. 1990)

0:000:00