Ladekarl om FN-indtog på det danske indsamlingsmarked: Det er unfair konkurrence

RETFÆRDIG: Det er ikke rimeligt, at FN's flygtningeorganisation, UNHCR, kan finansiere sine indsamlinger for offentlige midler. Det er unfair konkurrence, lyder kritikken fra Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Dansk Røde Kors.

Når en FN-organisation bruger offentlige midler på en indsamling, svarer det til, at staten lavede et tømrerfirma for at konkurrere med den lokale tømrer, lyder det fra Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Dansk Røde Kors.
Når en FN-organisation bruger offentlige midler på en indsamling, svarer det til, at staten lavede et tømrerfirma for at konkurrere med den lokale tømrer, lyder det fra Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Dansk Røde Kors.Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

UNHCR er ikke en privat organisation. Hvis de skal lave mere, skal de bede staterne, der har etableret dem, om flere penge i stedet for at udkonkurrere de private aktører på markedet.

Anders Ladekarl
Generalsekretær, Dansk Røde Kors

"Nogle vil måske kalde det brødnid. Jeg kalder det unfair konkurrence." 

I et opslag på LinkedIn kritiserer generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, FN's flygtningeorganisation, UNHCR, for at gå ind på det danske indsamlingsmarked.  

Det er ifølge generalsekretæren ikke i orden, at en organisation, der er oprettet og finansieret af stater og regeringer kan bruge offentlige penge på at lave indsamlinger.  

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00