Mads Roke er bekymret før satspulje: Følg nu skåltalerne op med konkrete initiativer

TOMME LØFTER: Politikerne har ikke svært ved at sætte superlativer på civilsamfundets betydning. Men ofte blegner ordene, når de skal følges op af konkrete midler. Frivilligrådets formand sætter ord på bekymringerne oven på regeringens udspil til næste års satspulje.

Klaus Ulrik Mortensen

Når vi så kigger os omkring, kan vi se, at tilliden til de frivillige sociale organisationer styrtdykker i Europa og resten af den vestlige verden. Det er for mig et tydeligt signal om, at vi skal værne om tilliden i det danske samfund. Og her spiller et bæredygtigt civilsamfund en afgørende rolle.

Mads Roke Clausen
Formand Frivilligrådet

Motivfortolkning kan være en farlig øvelse.

Men i Frivilligrådet undrer man sig over symbolikken i, at regeringen sidste uge uden større ståhej præsenterede sit oplæg til fordeling af næste års satspulje.

I alt 780 millioner kroner skal i 2019 fordeles på en paraply af projekter, som traditionen tro har til formål at forbedre vilkårene for svage og udsatte grupper samt mennesker på overførselsindkomst.

Dokumentation

I sit udspil til fordeling af satspuljen ønsker regeringen at afsætte 40 millioner kroner til ”Idræt som vej til inklusion, integration, beskæftigelse og sundhed” i perioden 2019-2022.

Forslaget dækker over følgende konkrete initiativer:

Inklusion i lokale frivillige fællesskaber gennem idræt
Regeringen ønsker at understøtte nye innovative partnerskabsindsatser med idræt, hvor formålet er, at udsatte borgere herunder socialt udsatte unge og voksne, børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund samt børn og familier i risikozonen opnår flere sociale relationer og i højere grad føler sig inkluderet i lokale frivillige fællesskaber gennem idræt.

Idræt som led i sundheds- og beskæftigelsesfremmende indsatser
Regeringen ser et potentiale i at understøtte brugen af idræt som led i sundheds- og beskæftigelsesfremmende indsatser, hvilket særligt vil gavne gruppen af udsatte borgere, som har udfordringer af helbredsmæssige karakter.

På den baggrund ønsker regeringen at støtte konceptet ”Motion og fællesskab på recept”, hvor der inden for en national ramme skal ydes støtte til en række partnerskabsprojekter. Med projekterne udvikles samarbejde og aktiviteter i idrætslivet, som kan anvendes som led i både sundheds- og beskæftigelsesfremmende indsatser for udsatte borgere.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00