Mai Mercado indkalder til “historisk” fondsmøde

MØDE: Børne- og socialminister Mai Mercado har indkaldt til indledende drøftelser af fremtidens rammer for de selvejende sociale institutioner, der lige nu befinder sig i en juridisk klemme. Formand for brancheforening kalder mødet historisk.

Børne- og socialministeren har indkaldt Selveje Danmark, LOS og Dansk Erhverv til et møde om de juridiske udfordringer, som de selvejende institutioner står over for, når de vil udvikle de tilbud, institutionerne tilbyder.
Børne- og socialministeren har indkaldt Selveje Danmark, LOS og Dansk Erhverv til et møde om de juridiske udfordringer, som de selvejende institutioner står over for, når de vil udvikle de tilbud, institutionerne tilbyder.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Simon Lessel

”Det er så positivt, at socialministeren nu stiller sig i spidsen for at få løst den absurde fondsretlige klemme, som de selvejende organisationer er havnet i.”

Det er så positivt, at socialministeren nu stiller sig i spidsen for at få løst den absurde fondsretlige klemme, som de selvejende organisationer er havnet i.

Jon Krog
Direktør, Selveje Danmark

Sådan lyder reaktionen fra Jon Krog, direktør i brancheorganisationen Selveje Danmark, på, at han netop er blevet indkaldt til møde 25. januar af socialminister Mai Mercado (K). På mødet skal de juridiske tvister, som lige nu udfordrer de selvejende institutioner, nemlig drøftes.

På mødet får de mulighed for at fortælle nærmere om de udfordringer, som de oplever, at de selvejende institutioner og fonde i praksis møder, når de skal udvikle deres tilbud på det sociale område.

Mai Mercado
Børne- og socialminister

Bosteder, dagtilbud, plejehjem og lignende tilbud stiftet som fonde er på grund af deres status som selvejende institutioner bundet til at leve op til deres oprindelige vedtægter, og det betyder for flere institutioners vedkommende, at de ikke kan udvikle deres tilbud i takt med tiden. Det er blandt andet tilfældet med botilbuddet Bækkebo, der lige nu frister en tilværelse som lukningstruede, da de autister, som bostedet huser, ikke længere er unge, men nu er blevet voksne. Det betyder, at bostedet ikke længere lever op til sine vedtægter. Og det har vist sig noget nær umuligt at ændre i de mange år gamle fundatser. 

0:000:00