Markant ildsjæl udgiver selvbiografi

NY BOG: Jimmy Gørtz voksede op med en voldelig far. Siden har han brugt sit liv på at redde andre for at redde sig selv. Nu udgiver han bog om sin opvækst.

60-årige Jimmy Gørtz har valgt at udgive selvbiografien 'Det er bag masken, at sandheden gemmer sig'.

Han er tidligere lokalformand for Røde Kors i Herlev og voksede op med en voldelig og alkoholiseret far.

"Forhåbentlig kan bogen hjælpe andre, der ligesom mig bærer rundt på sådan en historie. Og som måske i mange år har følt, at det er dem, der er noget galt med," siger Jimmy Gørtz.

Tilbage i 2015 fortalte han om sin barndom i et stort interview med Altinget. Her forklarede han, at når gulvet på gangen knirkede, ja så vidste han, at hans far var på vej.

"Så havde jeg lige tre-fire sekunder til at komme ud af sengen og gemme min lillebror i et skab eller under sengen, så når min far kom ind i sin brandert, var det kun mig, han så," sagde Jimmy Gørtz dengang.

Gennem store dele af voksenlivet har han så forsøgt at flygte fra sin barndom ind i et heftigt arbejdsraseri som leder i SAS. Siden blev han en markant frivillig som blandt andet lokalformand i Røde Kors i Herlev.

Han fandt ud af, at han ville redde andre for at redde sig selv.

Jimmy Gørtz er siden stoppet som lokalformand i Røde Kors. Han mente ikke, at kommunen tog de frivillige organisationer tilstrækkeligt seriøst. Hoved på sømmet var, at kommunalbestyrelsen aflyste et møde, hvor kommunen selv havde valgt både tid og sted.

"Det blev for meget, syntes jeg. Så der valgte jeg at sige, at jeg sådan set hellere vil passe min syge kone," siger Jimmy Gørtz.

Han har dog ikke mistet sit engagement i civilsamfundet. Derfor har han besluttet at dele ud af sit forfatterhonorar til velgørende foreninger.

"I forbindelse med min 60-års fødselsdag i fredags donerede jeg 2.500 til Røde Kors' julehjælp, og så gav jeg 2.500 til Broen," siger Jimmy Gørtz og fortsætter.

"Lige fra starten har formålet været, at jeg gerne ville rejse nogle penge til frivilligt arbejde."

Forrige artikel Manden, der ville redde andre for at redde sig selv Manden, der ville redde andre for at redde sig selv Næste artikel Alken nægtede at dø og blev vækket til live af frivillige Alken nægtede at dø og blev vækket til live af frivillige