Mens vi venter på opgøret med socialordførernes godbidder

ANALYSE: Før valget varslede S et opgør med, at sociale organisationer skal hoppe fra tue til tue for at hente finansering. Efterårets forhandlinger var dog endnu en opvisning i uddeling af redningskranse og midlertidige godbidder til enkeltsager.

Før valget signalede S, at man ville sikre langsigtede bevillinger til sociale organisationer. Efterårets forhandlinger har dog fortsat trenden med at uddele kortsigtet støtte til enkeltsager.
Før valget signalede S, at man ville sikre langsigtede bevillinger til sociale organisationer. Efterårets forhandlinger har dog fortsat trenden med at uddele kortsigtet støtte til enkeltsager.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Daværende socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil var egentlig klar i spyttet under valgkampen.

"Vi har et ønske om, at organisationer, som tidligere er hoppet fra tue til tue og ikke aner, hvad de har at gøre med økonomisk, nu kan planlægge længere ud i fremtiden," sagde Pernille Rosenkrantz-Theil til Altinget i maj måned.

Umiddelbart lød det som sød musik for den frivillige sociale sektor, der i årevis har været holdt i en skruetvinge af kortsigtede bevillinger. 

0:000:00