Novo Nordisk Fonden sætter uddelingsrekord

STORE PENGE: Novo Nordisk Fonden uddelte i 2017 5,8 milliarder kroner. Det er mere end nogensinde. Og det høje uddelingsniveau vil fortsætte i de kommende år.

Novo Nordisk Fonden satte i 2017 uddelingsrekord. Fonden uddelte i alt 5,8 milliarder kroner i støtte til projekter, der har til formål at forbedre menneskers helbred og velfærd.

Beløbet er det højeste, fonden nogensinde har uddelt i et enkelt år, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

”Det er i høj grad de økonomiske resultater i de virksomheder, vi er ejere eller medejere af, der har muliggjort, at vi igen i 2017 har kunnet hæve vores uddelinger betragteligt. Når virksomhederne leverer gode resultater, kan vi dele flere penge ud til gavn for samfundet,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Fondens uddelinger i 2017 svarer til en stigning på 38 procent i forhold til 2016, hvor fonden uddelte 4,2 milliarder kroner. Og Novo Nordisk Fonden har ingen planer om at skrue ned for uddelingerne.

”Vi har ambitioner om at fortsætte et højt uddelingsniveau i de kommende år,” siger Sten Scheibye.

Novo Nordisk Fonden støttede i 2017 i alt 435 projekter inden for en lang række områder, blandt andet lægevidenskab, bioteknologi, diabetesbehandling, uddannelse og innovation samt humanitære og sociale formål.

”Størstedelen af vores bevillinger går til forskningsprojekter ved universiteter og hospitaler. Vi støtter store såvel som mindre projekter og forskere på alle karrieretrin, hvilket styrker udviklingen og kvaliteten af dansk forskning,” siger Birgitte Nauntofte, administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden.

Forrige artikel Fondsdanmark styrker Unicefs indsats  i nærområderne Fondsdanmark styrker Unicefs indsats i nærområderne Næste artikel Bogorme skal ruste udsatte børn til skolen og livet Bogorme skal ruste udsatte børn til skolen og livet