Novo Nordisk Fonden skyder millioner i naturvidenskabelig formidling

NATURVIDENSKAB: Novo Nordisk Fonden afsætter 100 millioner kroner til uddannelses- og formidlingsprojekter, der skal øge interessen for naturvidenskab blandt børn og unge.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mikkel Bødker Olesen

Naturvidenskabelige talentkonkurrencer, sommerskoler og udstillinger er blot nogle af de tiltag, som man fremover kan søge om støtte til at realisere hos Novo Nordisk Fonden.

Fonden har valgt at afsætte 100 millioner kroner til naturvidenskabelige uddannelses- og formidlingsprojekter. Håbet er, at det skal øge interessen hos den danske befolkning og i særlig grad hos den yngre del.

”Ved for første gang bredt at invitere til ansøgninger inden for naturvidenskabelig uddannelse og formidling ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til etablering af nyskabende projekter og at understøtte udviklingen af miljøet i Danmark. Formålet med fondens støtte er at øge interesse, viden og kompetencer inden for naturvidenskab bredt i den danske befolkning – og særligt blandt børn og unge,” siger Dagnia Looms, der er leder for Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00