Ny undersøgelse: Tre ud af fire demokratiske virksomheder vil tage medlemmerne med på råd

ENGAGEMENT: Store virksomheder som Coop, Arla og GF Forsikring arbejder aktivt med at forbedre deres medlemsdemokrati, viser ny undersøgelse. Professor indskærper, at der vanker øretæver, hvis de ikke giver medlemmerne reel indflydelse. 

Tre ud af fire demokratiske virksomheder arbejder aktivt med at få deres medlemmer mere på banen. Det viser en ny undersøgelse, Tænketanken Demokratisk Erhverv har fået foretaget blandt 142 af Danmarks demokratiske selskaber.

Fortroppen i den erhvervsdemokratiske bevægelse udgøres af store selskaber som Arla, Coop, Tryghedsgruppen og GF Forsikring, som i de senere år har investeret betydelige ressourcer i at engagere deres medlemmer. Og det er et ret markant skifte i forhold til for bare få år siden, vurderer Andreas Pinstrup Jørgensen, direktør for organisation og medlemmer i Demokratisk Erhverv.

”Demokratiet har altid ligget i de her virksomheders dna, men indtil for bare få år siden var det ikke noget, de talte højt om. Havde vi foretaget denne undersøgelse inden finanskrisen, ville virksomhederne slet ikke have interesseret sig så meget for det, som vi ser i dag,” siger han. 

Login