Nyt initiativ: Frivillige familieophold skal få unge ud af hjemløshed

BOLIGJAGT: Nyt dansk initiativ vil matche frivillige danske familier med unge hjemløse for at bekæmpe den stigende hjemløshed blandt unge. Inspirationen kommer fra et lignende engelsk projekt og fra danskernes lyst til at hjælpe flygtninge.

De unge hjemløse lever ikke nødvendigvis på gaden. Men de har ikke noget sted, de kan kalde deres eget. Nætterne bruges i stedet på sofaer hos venner eller bekendte. Og modydelsen for at slide på sofabetrækket kan i sidste ende være gråzoneprostitution, når netværket er tyndslidt. I samme kommune er der måske et ældre ægtepar, der har et ledigt værelse, efter børnene er flyttet hjemmefra. Med et nyt projekt, der lanceres 1. januar 2018, vil organisationen Hjem til Alle få de to vidt forskellige livssituationer til at mødes og på den måde hjælpe de unge ud af hjemløsheden.

“Vi arbejder på at skabe permanente boligløsninger for disse unge, fordi vi ved, at det er det, der virker. I den jagt er vi blevet opmærksomme på, at de unge har brug for netværk og nogle bedre fællesskaber. Det kan det her projekt skabe,” siger Vibe Klarup, direktør i Hjem til Alle.

Planen er, at de unge skal bo hos familierne i to-tre måneder, indtil der opstår en mulighed for en mere permanent boligløsning for den unge. Opholdet hos familien skal være med til at bygge bro mellem overgangen fra et ophold på et anbringelsessted til voksenlivet.

Login

  • Anmeld

    Camilla s · Studerende

    Hvad med deldithjem.dk?

    For mig at se, er del dit hjem og hjem til alle umiddelbart to meget ens initiativer, der er opstået på samme tid og har begge Århus kommune som samarbejdspartner. Er der forskel på de to initiativer? Har de to initiativer ikke tænkt på hinanden undervejs og vil indgå samarbejde?