Nyt studie: Frivilligt arbejde giver højere løn til nyuddannede

LØNFORHØJELSE: Frivilligt arbejde på cv'et booster lønnen for nyuddannede, viser nyt studie. Men effekten forsvinder efterhånden, som man får mere erfaring på arbejdsmarkedet, fastslår forskeren bag undersøgelsen.

Erfaring fra frivilligt arbejde giver mere i lønposen for nyuddannede, viser nyt studie.
Erfaring fra frivilligt arbejde giver mere i lønposen for nyuddannede, viser nyt studie.Foto: /ritzau/Kaare Smith
Rasmus Dahl Løppenthin

Frivilligt arbejde ser ud til at kunne være en måde at opnå en form for erfaring, hvis ikke man allerede har det fra et professionelt job.

Hans-Peter Y. Qvist
Ph.d.-studerede, Aalborg Universitet

Frivilligt arbejde på cv'et medfører højere løn for nyuddannede. Det viser et studie fra Aalborg Universitet.

"Data viser, at folk med begrænset erhvervserfaring kan få en økonomisk gevinst ud af at have lavet frivilligt arbejde," siger ph.d.-studerede Hans-Peter Y. Qvist.

Han har i samarbejde med professor Martin D. Munk analyseret survey- og registerdata på 1.550 personer i alderen 18-50 år.

Dokumentation

Undersøgelsen er baseret på lønoplysninger på registerdata, som på individniveau er blevet sammenkoblet med information om erfaring med frivilligt arbejde fra Frivillighedsundersøgelsen (2012) gennem forskerordningen ved Danmarks Statistik.

I undersøgelsen indgår 1.550 personer i alderen 18-50 år, hvis løn er observeret hvert år i perioden 2004-2012. Derudover er personernes antal års erfaring med frivilligt arbejde beregnet hvert år i samme periode, baseret på et spørgsmål om hvor mange år personen har lavet frivilligt arbejde. 


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00