Nyt studie: Landkommuner samarbejder mest med frivillige

SAMSKABELSE: Små kommuner er bedst til at involvere frivillige, viser nyt studie fra SDU. Rapporten viser samtidig, at vuggestuer tøver med at række ud til civile aktører.

Det kommunale Danmark er generelt begejstrede for at samarbejde med frivillige. Men i børnehaver og vuggestuer tøver man.
Det kommunale Danmark er generelt begejstrede for at samarbejde med frivillige. Men i børnehaver og vuggestuer tøver man.Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Faxe og Faaborg Midtfyn Kommune samarbejder oftere med frivillige end storebrødrene Aarhus og Odense. Det viser et nyt studie fra SDU.

Forskerne har sendt spørgeskemaer rundt til 818 ledere i fem kommuner, og 67 procent svarer, at de har et samarbejde med frivillige. Men hvor omkring 60 procent af lederne fra Aarhus og Odense angiver, at de involverer civilsamfundet, er de tilsvarende tal for Faxe og Faaborg Midtfyn Kommune anderledes markante.

Her angiver henholdsvis 90 og 82 procent af lederne, at de samarbejder med civilsamfundet.

Dokumentation

SDU har sendt spørgeskemaer til 818 kommunale ledere i Odense Kommune, Faxe Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Rudersdal Kommune og Aarhus Kommune (kun det boligsociale område). Svarprocenten var på 62.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00