Party i civilsamfundet og andre feriefornøjelser

UGEREVY: Verden står endnu − bare rolig. Men trods en åbenlys mangel på verdensomstyrtninger er der alligevel grund til at læse dig igennem de seneste to ugers civile begivenheder.

Godmorgen, og velkommen tilbage fra ferie, hvis du vel at mærke er sådan en, der holdt vinterferie i sidste uge. Gør du det først i denne uge, skal du stoppe læsningen øjeblikkelig og komme i gang med at slappe af. Det er en ordre, civilist!

Godt, vi andre sætter det lange baglys på, for vi har hele to ugers begivenheder at kloge os om. Og lad os – som noget forfriskende nyt – være ærlige: Der er ikke sket samfundsomstyrtende begivenheder, som gør det bydende nødvendigt at afbryde ferien i Val d’Isère midt i et højresving på den sorte piste. Lidt er der alligevel foregået.

Vores første historie er en smule teknisk. Så hold tungen lige i munden. Som vi muligvis har nævnt en enkelt gang i en bisætning, er satspuljen blevet aflivet. Den afløses af en pulje, der går under det vidunderlige teknokratiske navn reserven. Og denne reservepulje er finansieret af midlertidige satspuljeprojekter, der udløber de kommende år. Det vil altså sige, at når et projekt stopper, ryger det beløb, projektet plejer at få, ind i puljen. Og på den måde stiger puljens størrelse støt, til den i 2023 når en størrelse på 859 millioner kroner.

Login